V

andaag de dag zijn er veel manieren om de Bijbel te lezen. Veel mensen doen dit dagelijks. Misschien jij ook al? Anders is dit een mooi moment om daarmee te starten. Via deze website kun je praktische tips krijgen hoe te beginnen met Bijbel lezen.

Meer weten? Lees onderstaande artikelen om iets meer te weten te komen over Bijbel lezen en waarom je dat kunt doen. Ook kun je je praktische tips vinden voor de beginnende lezer.

Waarom zou je de Bijbel lezen?

Boodschap van de Bijbel

Tips om de Bijbel te lezen

Over de Bijbel is veel te noemen. Teveel om in één keer te kunnen publiceren. Deze site is kort geleden online gegaan. Bezoek de site daarom gerust regelmatig om onze nieuwste artikelen en informatie te lezen.

Hoe begin je met Bijbel lezen?

 • Lezen via een website

  Op tal van websites is de digitale Bijbel gepubliceerd. Waar kun je nu precies beginnen? Hieronder twee links waarmee je direct kunt starten met het lezen van de Bijbel via een website:

  Herziene Statenvertaling (HSV)
  https://www.bible.com/nl/
  Deze uitgave wordt veel gebruikt voor Bijbelstudie en persoonlijk Bijbellezen.

  BasisBijbel
  https://www.basisbijbel.nl/
  De Bijbel in gemakkelijk Nederlands

  Beide Bijbels zijn grotendeels gebaseerd op
  de uitgave: Statenvertaling.
  zie ook bijbel-statenvertaling.com voor een site met veel verwijzingen en extra informatie.

 • Lezen of luisteren via een app


  Een andere mogelijkheid is om om de Bijbel te lezen op je Smartphone of Tablet. Dit kan doormiddel van een app die je kunt installeren. Zo heb je de Bijbel altijd onder handbereik.

  Via het volgende artikel kun je meer informatie vinden over hoe de App te installeren op je telefoon:

  Bijbelapp installeren op Android, Samsung telefoon of tablet

  Bijbel app installeren op iPhone of iPad

  Klik op bovenstaande links om naar de handleiding te gaan. Wist je dat je vanuit de YouVersion App ook een Bijbelvertaling kunt laten voorlezen? Bijvoorbeeld de HSV (Herziene Statenvertaling uitgave) is heel goed te beluisteren als je onderweg bent.

 • Lezen in boekvorm

  Veel mensen vinden het belangrijk om een Bijbel in boekvorm en van echt papier te lezen. En zo is de Bijbel ook al eeuwen doorgegeven. Ook voor het gebruik van bijvoorbeeld Bijbelstudies is het handig om een Bijbel in boekvorm te hebben. Er zijn ook allerlei soorten en maten te verkrijgen.

  Wist je dat er heel veel mensen zijn die graag een Bijbel of evangelie uitdelen omdat ze er zelf ook dagelijks in lezen? Neem gerust contact op als je vragen hierover hebt. Zelf bestellen? Dat kan natuurlijk ook. Er zijn diverse boekwinkels waar je Bijbels kunt aanschaffen of advies kunt krijgen.

  Een Bijbel die vaak gebruikt wordt om mee te beginnen is de Levensbron Uitgave. Dit is een uitgave met een selectie van een aantal gemakkelijke Bijbelboeken en hier en daar wat aanwijzingen om te lezen. Zie deze link:
  De Levensbron Uitgave

  Voor een completere Bijbel met uitleg die veel mensen in mijn omgeving gebruiken is de Bijbel met Uitleg. Deze Bijbel is in de oorspronkelijke Statenvertaling, maar bevat veel uitleg en verwijzingen.
  Bijbel met Uitleg

  Zie ook deze website met een groot assortiment aan bijbels, kinderbijbels enz.
  Diverse uitgaven

Waar kun je beginnen met lezen?

Er zijn diverse Bijbelverhalen waar je mee kunt beginnen. De Bijbel bevat gemakkelijke en soms moeilijkere hoofdstukken. Om je op weg te helpen vind je via onderstaande link een opsomming van stukjes waar je mee kunt beginnen. Zo kun je een aantal bekende verhalen lezen en maak je meteen kennis met de inhoud van de Bijbel. Lees op deze pagina meer:
Voorbeelden om mee te beginnen