Je leven is te vergelijken met een reis. Je komt ergens vandaan en gaat ergens naar toe. Op je levensreis is het handig om een kompas te hebben waarop je terug kunt vallen als je keuzes moet maken.

De Bijbel is een kompas, maar ook meer… Je kunt de Bijbel ook vergelijken met een gids. Een gids geschreven om tijdens jouw levensreis de weg te wijzen. Zodat je veilig aankomt. Het is dan ook wel van groot belang dat je deze gids raadpleegt.

Verder op deze pagina staat een beknopte samenvatting over de boodschap in de Bijbel. Hierin kun je lezen wat de boodschap van de Bijbel voor jouw kan betekenen.

Wat betekend door het leven gaan met de Bijbel nu concreet? Wat kom je dan tegen? Hieronder een aantal punten om je een eerste indruk te geven. Maar eerst de samenvatting.

We leven in een wereld vol verdriet en gebrokenheid en zullen voor altijd los van God moeten blijven. Maar in de Bijbel kunnen we het evangelie lezen dat Jezus Christus kwam om voldoening te doen. Hij gaf Zijn leven en is opgestaan. Wie zicht bekeert en in Hem gelooft mag voor altijd met Hem leven.

Hoe gaat dat nu precies? Wat kun je daarmee, ik probeer het beknopt uit te leggen.

 • Leven zonder God

  Ieder mens staat sinds zijn begin los van God. Dit komt omdat de mensheid zich van God afgekeerd heeft. Misschien herken je dat wel doordat je nog weinig van God hebt gehoord. Of neem je bewust of onbewust afstand van God.

  God staat niet los van jou. Hij heeft je geschapen en je leven heeft waarde voor Hem. In de boodschap van de Bijbel roept God je terug. Als je verkeerde dingen (zonde) doet wordt de afstand tussen God en jou nog groter en wacht de straf van God. Maar zolang je leeft kun je terug naar God en vergeving krijgen.

 • Terug naar God

  Al vanaf het begin van de Bijbel, roept God de mensen die zich van hem afgekeerd hebben, bij zich terug. Hij vraagt: waar zijn jullie? Als je jezelf gaat verdiepen in de Bijbel en het christelijke geloof gebeurd er ook zoiets. God vraagt dan: waar ben je? Kom bij Mij terug. In de Bijbel staan veel voorbeelden van personen die afdwaalden. Toch zegt God iedere keer weer: kom bij Mij terug. Dan zal Ik zorgen dat het goed met je zal gaan.

 • Vertrouwen op God

  Misschien voel je het al een beetje aan. Hoe kun je nu als mens vertrouwen op God? Wie is God eigenlijk? En wie is Jezus? God is zo groot en heilig is dat je Hem niet eens kunt begrijpen. Laat staan dat je voor hem kunt bestaan.

  De oplossing ligt bij God zelf. Hij zond Zijn zoon Jezus in deze wereld om te lijden en sterven. Om de straf op verkeerde dingen te dragen. Als je op Hem leert vertrouwen ga je niet verloren, maar mag je voor altijd met God zijn.

 • Leven voor God en je naaste

  Misschien is leven voor God iets wat heel ver van je weg staat. Iets wat je misschien niet eens denkt te kunnen bereiken. Maar het is niet nodig om zelf iets te bereiken. Je kunt leven voor God door op Hem te vertrouwen en Jezus te volgen.

  Vanuit de Bijbel kun je veel leren over jezelf en over God. In de Bijbel staan ook voorbeelden dat God Zijn Heilige Geest gaf over mensen die luisterden naar het evangelie. Dat gebeurd nog steeds en dan ga je steeds meer begrijpen.

  Leven voor God is ook het om zien naar elkaar, Je kunt vreugde halen uit wat God je belooft in de Bijbel. En er naar gaan verlangen eenmaal voor altijd bij God te zijn.

bron: Gospelimages

Ik heb geprobeerd het zo eenvoudig mogelijk uit te leggen. Hopelijk heb je er iets van begrepen. Uit ervaring weet ik dat inhoudelijke gesprekken over geloofszaken goed passen in een persoonlijk gesprek of Bijbelgroepje. Zoek voor een stukje verdieping of geloofsvorming gerust naar iemand die je dit kan geven. Je kunt altijd even contact met ons opnemen om te kijken wat we hierin voor je kunnen betekenen.

Bedankt voor het lezen van deze pagina. Gebruik onderstaande knoppen om te navigeren naar de andere pagina’s over Bijbellezen.