H

ieronder enkele tips om te beginnen met het lezen van de Bijbel. Als je nog weinig over de Bijbel weet heb je misschien geen idee waar je moet beginnen. Daarom een aantal eerste praktische tips die voor iedereen handig kunnen zijn. Lees de tips eens rustig door. Ik ben benieuwd of je er wat aan hebt.

 • Zoek een rustig moment

  Als je begint met Bijbellezen is het – net zoals met veel andere dingen – goed om er echt even de tijd voor te nemen. Dat is niet altijd even gemakkelijk in deze drukke tijd, maar het kan wel veel rust geven.

 • Begin met een gemakkelijk stukje

  Lees bij voorkeur eerst een gemakkelijk stukje. Concentreer je hierop en probeer er iets uit te halen waar je wat aan hebt. De Bijbel bevat gemakkelijke gedeelten, maar ook moeilijke! Laat je niet te snel afslaan. Alle begin is moeilijk.

  Een eerste tip: je zou kunnen beginnen met het Lukas evangelie (of een ander evangelie).

 • Begin met het lezen van een evangelie

  Begin met het lezen van een evangelie. In de evangeliën kun je lezen over het leven van Jezus het keerpunt in de wereldgeschiedenis. De Bijbel bevat de volgende evangeliën:

  De evangeliën zijn geschreven door volgelingen (discipelen) van Jezus. Zij waren getuigen van van wat Jezus deed nadat Hij hen opriep om Hem te volgen. De evangeliën zijn gemakkelijk te lezen omdat er veel herkenbare gebeurtenissen in staan waarin Jezus een rol heeft.

 • Lees de wekelijkse blog

  Juist om beginnende lezers gemakkelijke en actuele informatie aan te bieden publiceren we wekelijkse een nieuwe column over een Bijbeltekst of thema. We noemen deze column: Bijbelmoment

  Lees gerust met ons mee om te kijken of je er wat aan hebt. Bekijk de overige artikelen en informatie natuurlijk ook. Op de Links pagina staan diverse links naar andere initiatieven.

 • Gebruik een Bijbelkalender

  De meeste Bijbelkalenders volgen een schema waarbij je door de hele Bijbel heen kunt lezen. Er zijn gemakkelijkere en moeilijkere kalender om te lezen. Voor nu wil ik verwijzen naar dit artikel:

  Waar beginnen met lezen?

  Op deze pagina staat een selectie van verschillende verhalen waarbij je de hele Bijbel doorleest en een eerste kennismaking krijgt met de inhoud van de Bijbel.

 • Sluit je aan bij een initiatief

  In de Bijbel zijn er veel voorbeelden van mensen die uitleg krijgen. Het is daarom misschien ook een idee om aan te sluiten bij een concreet initiatief. Denk hierbij aan een koffiemoment, gespreksgroepje, wandeling.

  We hebben plannen om dit verder uit te gaan werken, maar dat is nog in opbouw. Voor nu kun je contact opnemen via het contactformulier.

Een keer bijpraten?

Wist je dat er mensen zijn die jou graag iets meer uitleggen? Of gewoon even met je kunnen bijpraten. Misschien wel bij jou in de buurt.