Hieronder vindt je het vernieuwde leesplan. Dit is nog niet compleet. Er worden nog regelmatig artikelen toegevoegd. Maar je kunt natuurlijk alvast beginnen met lezen. De Bijbel is namelijk het meest gelezen boek ter wereld. Het is een boek vol levenswijsheid. Het gaat over de zin van ons bestaan, het doel van ons leven, en over leven na de dood. Alle denkbare levensvragen komen erin aan de orde.

De Bijbel is bijzonder omdat de hierin het Woord van God staat. Daarmee heeft God een bijzondere boodschap voor ieder mens. Je kunt deze boodschap gaan ontdekken door je erin te gaan verdiepen. Lees verder in het leesplan hieronder.

Leesplan uitleg

Dit leesplan bevat aantal gemakkelijke verhalen die geschreven zijn op basis van Bijbelgedeelten. Je kunt het verhaal lezen en het Bijbelgedeelte er naast opzoeken.

De verhalen zijn in chronologische volgorde neergezet in de volgorde van de verschillende Bijbelverhalen. Gebruik de navigatie om van begin tot eind te lezen. Kijk maar eens of je het een beetje kunt volgen.

Het begin

Het eerste Bijbelboek is Genesis. In dit boek kun je lezen hoe de aarde ontstaan is. God is onze schepper en heeft alles gemaakt. In het begin was alles goed. Alleen is er kwaad en verdriet gekomen. Meer weten? Lees hieronder verder.

God bestaat en heeft alles gemaakt
Hoe verdriet in de wereld is gekomen

Eerste gedeelte

In de eerste vijf Bijbelboeken kun je lezen over de ontwikkeling van de mensheid en volken. Ook zijn er belangrijke gebeurtenissen geweest. Daarna lees je verder over het plan van God via het volk van Israël.

De zondvloed en de trouw van God
De toren van Babel
Abraham en Sara
Het volk van Israël

Psalmen en profeten

De Psalmen en profeten zijn Bijbelboeken die een meer cultureel / dichterlijk gehalte hebben. Je kunt hierin kennis maken met lofliederen, spreuken, verhalen. De Psalmen hebben in veel gemeenschappen nog een belangrijke rol.

Wie zijn de profeten in de Bijbel?
Wie was Johannes de Doper?

Wat Jezus deed

In het Tweede Gedeelte (Nieuwe Testament) kun je lezen over de geboorte en het leven van Jezus. Hij preekte het evangelie tijdens Zijn leven en zijn sterven en opstanding is het grote keerpunt in de Bijbel.

Jezus is geboren
Een nieuw begin
Over een maaltijd en gastvrijheid
Wat gebeurde er voor Goede Vrijdag en Pasen?

Toekomst

Arikelen zijn nog in de maak. Bezoek deze site regelmatig.

Leesplan uitleg

De Bijbel is bijzonder omdat hier het Woord van God in staat. Daarmee heeft God een bijzondere boodschap voor ieder mens. Je kunt deze boodschap gaan ontdekken door je erin te gaan verdiepen.

Daarom bevat dit leesplan een aantal gemakkelijke verhalen die geschreven zijn op basis van Bijbelgedeelten. Je kunt het verhaal lezen en het Bijbelgedeelte ernaast opzoeken.

De verhalen zijn in chronologische volgorde neergezet in de volgorde van de Bijbel. Alle artikelen staan hieronder op volgorde. Kijk maar eens of je het een beetje kunt volgen.