Wat gebeurt er allemaal?

Soms kunnen alle berichten je wel eens aanvliegen. Er gebeurt zo ongelooflijk veel in deze wereld en het lijkt wel of de al die gebeurtenissen niet stoppen. Hoe moet je dat nu precies zien? Lees dan verder.

Ik denk dat veel mensen zich afvragen wat heeft alles nu voor zin? Denk jij dat ook? Dan moet je als eerste weten dat alle dingen juist wél een doel hebben. Ons leven en het wereldgebeuren is niet zomaar een toevalligheid of samenloop van dingen die gebeuren.

Alles heeft een groter doel. Dat kun je teruglezen in de Bijbel. Je kunt dat bijvoorbeeld lezen in Lukas 21. In dit gedeelte wordt er veel voorzegt over wat er zal gebeuren. Je leest dingen die gebeurd zijn en eigenlijk weer terugkeren, juist op dit moment!

Maar om het niet meteen te ingewikkeld te maken  hieronder een overzichtje op basis van de Bijbel. In dit overzicht kun je eigenlijk het grotere plaatje van God zien en waar we nu staan.

Gebeurtenis Wanneer Waar in de Bijbel?
✔️ God maakte alles Schepping Genesis
✔️ De mens kwam in opstand Zondeval Genesis
✔️ God belooft een oplossing Belofte van Jezus Oude Testament
✔️ Jezus wordt geboren Kerst Vier evangeliën
✔️ Jezus sterft en staat op Goede Vrijdag en Pasen Vier evangeliën
✔️ Jezus gaat naar de hemel Hemelvaart
✔️ De Heilige Geest komt Pinksteren Handelingen
Tijd tussen Pinksteren
en wederkomst
Deze tijd nu Handelingen – Openbaringen
Jezus komt terug
Nieuwe hemel en aarde
Wederkomst Nieuwe Testament

In de Bijbel is dit alles terug te lezen. Bovenstaande gebeurtenissen verliepen/verlopen niet vanzelf, soms komt er heel veel in beweging. Eigenlijk is er een enorm proces aan de gang. Dwars door oorlogen, verdriet – en in onze cultuur misschien wel door leegte – tikt de klok van God door.

Met de bedoeling dat je Hem kunt leren kennen. En aan zijn wil en liefde over zult geven. Juist daarom is het zo ernstig. En roept alles op om God te zoeken. Volgende week is het Pasen. Dan komt het verhaal hierover weer tot ons via diensten, uitzendingen en op allerlei manieren. Het verhaal van zonde, straf, maar ook juist van verzoening en Leven!

Als je de Bijbel leest kun je bovenstaande teruglezen, maar juist ook zoeken naar woorden van hoop en bemoediging die God voor jou bedoeld heeft. Op de plek waar je nu bent. Op dit moment! Stel dus niet uit. Verdiep je op tijd in de bedoeling van God en ontdek zijn doel met jou voordat het te laat is.

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Of zijn er zaken niet duidelijk? neem dan gerust contact op. Dit kan via het contactformulier of stuur een direct berichtje (PM) via de social media.

023-head2

Dit artikel is gepubliceerd door Arjan Lobbezoo initiatiefnemer van deze website. Ik ben in het dagelijkse leven werkzaam binnen de ICT en publiceer regelmatig artikelen en columns.

Heb je vragen over dit artikel of over het geloof? Neem dan gerust eens contact op. Dit kan via mijn persoonlijke website of via het contactformulier