Wat betekent Hemelvaartsdag?

Wat betekent Hemelvaartsdag en waarom komt deze dag ieder jaar terug? Misschien heb je jezelf ook weleens afgevraagd wat deze dag betekent? Lees dan dit artikel om meer te weten te komen over deze dag.

Eerst de feiten over Hemelvaartsdag

  • Altijd 40 dagen na Pasen
  • Altijd 10 dagen voor Pinksteren
  • Altijd op een donderdag
  • Christenen denken eraan dat Jezus opgevaren is naar de hemel
  • Hemelvaartsdag heeft oude papieren en de jaarlijkse dag bestaat sinds de 4e eeuw
  • Hemelvaartsdag bestaat ook wereldwijd bekend als “ascension day”
  • Het waargebeurde verhaal is in de Bijbel te lezen
  • Na Hemelvaartsdag volgt Pinksteren en gaat de Heilige Geest werken
  • In de Bijbel staat dat Jezus terugkomt op dezelfde manier als dat Hij opgevaren is

Wat gebeurde er?

Na Zijn opstanding (met Pasen) verschijnt Jezus diverse keren aan Zijn leerlingen (discipelen). Maar zoals Hij gezegd had bleef Hij niet op aarde. Kort na Zijn opstanding vaart Jezus op naar de hemel terwijl Zijn discipelen toekijken. Een wolk onttrekt Hem aan hun gezicht.

Twee engelen staan ineens bij de discipelen en bemoedigen hen met de woorden van Jezus zelf. Hij heeft gezegd dat Hij hun niet alleen zal laten. Jezus gaat voorbereidingen treffen in de Hemel en heeft Zijn Geest belooft. Op deze manier laat Jezus zien dat Zijn plan groter is. Hij heeft alle macht gekregen in de hemel en op aarde. Door alles heen regeert Hij en komt eenmaal terug naar de aarde.

Waar lees je over Hemelvaartsdag in de Bijbel?

Hieronder vind je diverse verwijzingen en kun je het verhaal direct lezen.

Nieuwe Testament (Tweede gedeelte van de Bijbel)

Wat kun je hiermee?

Als je het verhaal van Jezus in de Bijbel leest gaat het eerst over lijden en verdriet en lees je daarna dat dit overgaat in overwinning! Jezus heeft alles verdient en laat dat eigenlijk ook nu zien. Hij is opgestaan en opgevaren naar de hemel met een belofte. Hij heeft gezegd: Ik wil je niet alleen laten. Ik ben er. Ik blijf er altijd en met Pinksteren geef ik Mijn Geest en zal Mijn werk wereldwijd verder gaan.

Jezus leeft en regeert en wil ook in jouw leven komen. Heb je er weleens over nagedacht hoe zinvol je leven dan wordt? Al deze dingen zijn bewust gebeurd met een bedoeling. Als je doorleeft zonder God dan zal het niet goed aflopen. Maar God heeft ook jouw geluk op het oog. Verdiep je daarom in het christelijke geloof en ontdek de boodschap van God in de Bijbel! Een keer verder doorpraten? Neem gerust contact op.

023-head2

Dit artikel is gepubliceerd door Arjan Lobbezoo initiatiefnemer van deze website. Ik ben in het dagelijkse leven werkzaam binnen de ICT en publiceer regelmatig artikelen en columns.

Heb je vragen over dit artikel of over het geloof? Neem dan gerust eens contact op. Dit kan via mijn persoonlijke website of via het contactformulier