Verhard je niet – maar laat je leiden

Op dit moment is het weer tijd van verkiezingen. Maar tegelijk is er ook veel aan de hand in de wereld. Deze wereld staat als het ware in brand!

Op verschillende plekken in ons land nemen verschillen en verharding toe. Als je het nieuws volgt wordt je bijna depressief. Wat is er toch aan de hand? Ik denk dat het belangrijk is je te realiseren dat je zelf niet in staat bent om problemen op te lossen. Belangrijker is dat je zelf de goede dingen doet op waar je wel invloed op hebt. Breng in ieder geval een goede stem uit. Want binnenkort gaan we weer stemmen voor een nieuwe regering.

Zelf stem ik op de SGP omdat ik merk dat dit een partij is die zich aan het Woord houdt (de Bijbel) en dit goed is voor alle mensen. Maar stemmen op deze of een andere christelijke partij is niet iets wat ons automatisch meer brengt. Want er moet toch altijd water bij de wijn als een regering gevormd wordt. Het gaat er meer om dat je iemand of een partij vertrouwt op zijn of haar woord.

Ik denk dat het belangrijk is dat we een stabiele regering krijgen met mensen waar we op kunnen vertrouwen. Met mensen die verstand van zaken hebben en ons verder kunnen helpen. In gesprekken merk ik dat veel mensen daar juist moeite mee hebben. Om in deze tijd nog te vertrouwen op mensen, op onze hedendaagse maatschappij.

Op dit moment ben ik een leesboek aan het lezen over de tijd van Johannes de Doper. Ik heb het bij onze nieuwe christelijke bibliotheek in Vianen gehaald. Met dat ik dit boek aan het lezen ben merk ik dat Johannes een hele actuele boodschap ook voor deze tijd. Bekeer je en geloof het Evangelie.

Zelf was Johannes rotsvast in zijn geloof en roeping die hij van God had gekregen. Maar op het moment dat hij het zelf moeilijk had werd hij bemoedigd door het Woord van Jezus. Dat Hij écht de zoon van God is en het leven geeft. Ik herken het gevoel, de ervaring, de hoop, de warmte, de liefde! Laten we het doorgeven.

Wat mij opvalt is dat Johannes ook een boodschap van vrede verkondigde in een tijd van enorme spanningen en strijd. Hij riep opstandelingen op tot bekering van hun verkeerde daden. Hij maakte met zijn woorden de harten zacht. Dat hebben we nu ook nodig! Mensen met deze houding: in deze wereld, in de politiek, op de plek waar we leven, thuis, u/jij/wij?

023-head2

Dit artikel is gepubliceerd door Arjan Lobbezoo initiatiefnemer van deze website. Ik ben in het dagelijkse leven werkzaam binnen de ICT en publiceer regelmatig artikelen en columns.

Heb je vragen over dit artikel of over het geloof? Neem dan gerust eens contact op. Dit kan via mijn persoonlijke website of via het contactformulier