Pasen – Jezus is opgestaan

Overal lees je de wensen voor een mooi en gezellig Pasen. Een paar vrije dagen. Heerlijk! Maar wat is nu eigenlijk de échte boodschap van Pasen?

Dan moeten we eerst even terugkijken naar Goede Vrijdag. Toen stierf Jezus aan het kruis en werd begraven. Met Pasen denk we eraan terug dat Jezus is opgestaan. Écht opgestaan. Hij leeft! Deze gebeurtenis is in ieder Evangelie (zie tips) te lezen en te ontdekken!

Meerdere keren heeft Jezus tijdens zijn leven voorzegt dat Hij zou opstaan. De engel bij het graf herinnert hieraan na zijn opstanding. Je kunt dit lezen in het Bijbelgedeelte Lukas 24 vers 7: “De Zoon van de mensen moet overgeleverd worden in handen van zondige mensen en gekruisigd worden, én op de derde dag opstaan”.

Met Pasen vieren we dat Jezus is opgestaan en de dood heeft overwonnen. Voor een ieder die zich bekeert en in Hem gelooft heeft Hij het leven verdiend uit liefde. Jezus geeft na zijn opstanding een opdracht mee aan Zijn volgelingen. Hij roept op om aan iedereen bekering en vergeving te verkondigen in Zijn Naam. Dit betekend dat dit verhaal aan iedereen verteld mag worden.

Jezus is na Zijn opstanding verschillende keren verschenen aan zijn volgelingen. Veel van deze ontmoetingen zijn terug te lezen in de Bijbel. Jezus liet aan zijn volgelingen Zijn handen en voeten zien. Hierin waren de littekens te zien van alles wat er gebeurd was. Zodat ook jij gelooft dat hij écht opgestaan is.

Wat kun je met dit verhaal?

  • Met de opstanding van Jezus begint een nieuw tijdperk.
  • Je kunt dit teruglezen in de Bijbel in het Nieuwe Testament.
  • Daarbij kun je als het ware natrekken wat hierboven staat en nog meer ontdekken.
  • Je kunt gaan beseffen hoe groot de liefde van God is.
  • En deze liefde en opstandingskracht zelf ook gaan ervaren.
  • Je krijgt dan echte toekomst omdat Jezus alles heeft volbracht en verdient.

Er gebeurt na de opstanding van Jezus nog meer. Daarover wil ik regelmatig publiceren op deze site. Hou deze site dus in de gaten. Heb je hier vragen over of wil je meer weten? Laat het dan gerust eens weten en neem contact op.

023-head2

Dit artikel is gepubliceerd door Arjan Lobbezoo initiatiefnemer van deze website. Ik ben in het dagelijkse leven werkzaam binnen de ICT en publiceer regelmatig artikelen en columns.

Heb je vragen over dit artikel of over het geloof? Neem dan gerust eens contact op. Dit kan via mijn persoonlijke website of via het contactformulier